Home Nieuws Repertoire Foto´s Agenda

Klik op deze "nieuws knop" waar je alle nieuwtjes kwijt kunt die vermeldingswaardig zijn en op de nieuws pagina geplaatst mogen worden. Inclusief foto's e.d.
i.v.m. met die privacywet wordt vooraf gemeld dat er er foto's gemaakt worden. Mochten er nu foto's staan die niet gewenst zijn graag dit melden dan zullen we die onmiddelijk verwijderen.

Gitarist (solo) gezocht

Zanggroep Chanterelle is op zoek naar een (solo)gitarist en toetsenist.
Vind jij het leuk om met een andere gitarist en een nog te vinden toetsenist mee te doen met ons koor, kom dan eens kijken op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Kastanje in Liessel.

Jaarvergadering 2023

19-01-2023 Op donderdag 19 Januari heeft onze jaarlijkse ledenvergadering plaats gevonden bij de familie Kooter.

Wilmie en Helmie werden in het zonnetje gezet vanwege hun 25 jarig lidmaatschap in het koor.

Tijdens de vergadering hebben we de activiteiten van het afgelopen jaar doorgenomen, de financiën besproken en de verschillende commissies bedankt voor hun inzet.

Mariet van Dijnen wordt unaniem gekozen voor het bestuur. Ze gaat de plaats vervangen van Anja. Deze wordt met een bloemetje bedankt voor haar inzet en toeweiding voor het koor.

Werkgroep 50 jaar Chanterelle (Thea, Anja, Willemien, Angeline, Gerard) geven de stand van zaken weer. 14 en 15 oktober zijn de definitieve data voor het feestelijk weekend.

We hebben voorlopige afspraken gemaakt over hoe het jaar 2023 eruit gaat zien, Vanwege de voorbereiding van de concerten van het 50 jarig jubileum zal het duidelijk zijn dat er werk aan de winkel is. Dus geen extra optredens behalve op Zaterdag 8 Juli. Dan wordt er een meezingfestijn op de markt georganiseerd.

Het afmelden van de reptities moet van nu af aan geschieden bij Esther.

Onderstaand wie en wat in 2023 gaat organiseren.

  • De Mezzo's organiseren de oliebollenparty/nieuwjaarsborrel
  • De Sopranen organiseren de Rabobank Clubkas Campagne
  • De Tenoren organiseren de collecte voor Rond de Toren
  • De Alten en Bassen verzorgen de seizoensafsluiting
  • Dit jaar geen kerstactiviteit

Geslaagd kerstconcert 2022 in de Kastanje.


24-12-2022: Dit jaar waren de sopranen aan de beurt om ons kerstconcert te organiseren. Omdat het thema van 3 jaar geleden “GEVEN EN BELEVEN” destijds zo in de smaak was gevallen, hebben we dat dit jaar herhaald.
De voorbereidingen werden getroffen en de plannen werden uitgevoerd. Met de hulp van een aantal sterke mannelijke leden, de mannen die het geluid en licht regelen en met Hennie en Carrie is op woensdagavond alles opgebouwd en aangekleed in de zaal van De Kastanje zodat die klaar was voor het ontvangen van het publiek. “Oeh, er staan wel veel stoelen! We hopen maar dat er een redelijk aantal bezoekers komt!” Nou, dat is goed gekomen…. het waren er 135, buiten de leden van Chanterelle, dus in totaal ongeveer 170 personen.

Met behulp van een aantal winkeliers die ons gesponsord hebben: Bloemisterij Van den Bekerom, Supermarkt Jan Linders en Verswinkel B.O.P. hebben we er weer een mooie avond aan mogen beleven. Uiteraard zijn we hen daar heel dankbaar voor!Bij binnenkomst werd de bezoekers glühwein of warme chocomel aangeboden door Irma en Lindy.
De zaal liep vol, na het openingswoord van onze voorzitter Frans kon het beginnen. Met de hulp van de mensen van het geluid en het licht hebben we onder begeleiding van onze gitarist Fred en onze dirigent Willem onze liedjes in drie blokken laten horen met daartussen telkens een weggeefmoment. Onze dirigent Willem heeft ons bij dit toch wel spannende thuisoptreden een beetje los gemaakt door er een paar ontspannende liedjes tussendoor te brengen en het publiek mee te laten doen wat zeer in de smaak viel. Alleen kwam er telkens één peer te veel uit de zaal……

Thea heeft de geef-momenten weer mooi gepresenteerd met de nodige humor, samen met haar persoonlijke assistent Toon die de nodige stappen heeft gezet. Natuurlijk mogen we de engeltjes niet vergeten die geassisteerd hebben bij binnenkomst van de bezoekers, de briefjes trekken en het uitzwaaien van de bezoekers.

Vrijdagochtend hebben de sopranen, weer met de hulp van een aantal mannelijke leden, de zaal opgeruimd wat goed en snel verliep. Vele handen maken licht werk!
Met dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft kunnen we terugkijken op een mooie, geslaagde avond.


Matinee in "den Draai"in Zeilberg

Optreden in de Zaal in Griendtsveen

11-12-2022 Op 11-december hadden we een optreden in "De Zaal" in Griendtsveen met Fanfare Renantia.

Optreden in de Ruchte in Someren

22-10-2022 Op 22 Oktober hadden we een optreden in "De Ruchte" in Someren met Combo Cantorij uit  Someren.
Het was ons eerste optreden na de coronatijd buiten Liessel. Om 20.00 uur begon het concert. Heel wat mensen waren naar De Ruchte gekomen om te luisteren naar de klanken van Combo Cantorij en Chanterelle.
Het was een leuk en gezellig optreden.
Iedereen heeft er volgens mij van genoten en het is in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar.

Henriette

Veel hulp van Chanterelle bij de 1/2 Marathon Deurne

11-09-2022 Op zondag 11 september 2022 vond na 2 jaar corona perikelen de 34e Vescom Halve Marathonplaats. Op het oude parkoer door het groene hart van Deurne werd het mede door het goede weer een mooie wedstrijd, Prima omstandighedendus voor de lopers en loopsters en met 500 scholieren aan de start van de MACS-Bambini loop en ongeveer 200 deelnemers aan de start van de 5,10 km en halve marathon, kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement.Een speciaal woord van dank aan de vele sponsors en vrijwilligers, met name ons koor Chanterelle uit Liessel die deze dag weer tot een succes hebben gemaakt door de belangrijke regelaars op de diverse posten te leveren.

 

4 drukke dagen voor Chanterelle.

14-07-2022 op donderdag werd buiten bij De Kastanje de laatste repetitie gedaan samen met muziekverening "Tune" en de jeugdband "Tune-in". Deweergoden speelden weer mee waardoor er behoorlijk wat toeschouwers kwamen opdagen. De jeugdband "Tune-in" beet de spits af waarna Chanterelle en muziekvereniging "Tune" om en om hun muziek ten gehore brachten.

15-07-2022 Op vrijdag waren we te gast bij Esther en Pieter voor de jaarlijkse seizoens afsluiting. De mezzo's zorgden voor een plezant en goed georganiseerd feestje. We bedanken Esther en Pieter voor het gebruik van hun tuin.

16-07-2022 Chanterelle leverde weer 19 vrijwillgers op de zaterdag die diverse posten zeker stelden zodat de lopers veilig hun parkoers af konden leggen. Op de markt was het door het zeer goede weer erg druk. Helaas was dit op het parkoers niet zo. Voor ons was het taak om de zaak goed te laten verlopen op het parkoers wat achteraf goed gelukt bleek te zijn. Op 11 september heeft AV-LGD hun jaarlijkse 1/2 marathon met scholierenloop, 5 en 10 km. De 10 km is tevens het Brabants kampioenschap op die af stand. Ook daar wordt weer op onze hulp gerekend. Wie mee wil helpen graag dit melden bij Fred.

17-07-2022 Op zondag is ons gevraagd om te zingen bij de "Wellenshof". Het was zweten en puffen want de zon deed goed zijn werk. Er werden 14 stukken gezongen en blijkbaar vielen die goed in de smaak bij de bewoners. Nu genieten van een welverdiende vakantie. Wees voorzichtig en kom gezond terug op donderdag 8 september voor de 1e repetitie van het komende seizoen.

Nieuwe dirigent en bedankje Pieter

02-04-2022 Sinds enkele weken heeft Willem Heldens de muzikale leiding overgenomen van Pieter Seuren die de honeurs waargenomen heeft in de coronatijd waarin we volgens de coronaregels mochten repeteren. Deze jonge enthousiaste dirigent bracht een eigen voor het koor nieuwe manier van werken met zich mee, waar het koor overduidelijk erg blij mee is. Door zijn manier van werken waait er zo gezegd een frisse wind door het koor en worden de nieuwe nummers behoorlijk snel opgepakt. Willem is hogeschool docent op de De Kempel in Helmond.

Op donderdag 31 Maart werd Pieter uitgenodigd in de Kastanje om hem te bedanken voor zijn werk in de tijd dat we geen dirigent hadden. Pieter heeft het enthousiastme weer teruggebracht onder de leden. Als dank brachten we een lied tengehore welke door Pieter is opgepakt en door Willem verder is afgemaakt. Frans nam het dankwoord voor zijn rekening en overhandigde Pieter een welverdiende attentie. Daarna werd er onder het genot van een drankje en gebak de avond afgesloten.

Leon op bas

Jaarvergadering 2022

03-02-2022 Op donderdag 3 februari heeft onze uitgestelde jaarlijkse ledenvergadering plaats gevonden in de kelder van de kastanje.

Henriëtte werd in het zonnetje gezet vanwege haar 40 jarig lidmaatschap in het koor.

Tijdens de vergadering hebben we de activiteiten van het afgelopen jaar doorgenomen, de financiën besproken en de verschillende commissies bedankt voor hun inzet.

Esther wordt unaniem herkozen voor het bestuur.

Willem Heldens is onze nieuwe dirigent en gaat ons vanaf 10 februari begeleiden. Hij vult daarmee de vacature die ontstaan is door het wegvallen van Jenneke. Hij heeft er veel zin in en geeft aan dat als er iets wringt of besproken moet worden dat dit vóór of ná de repetitie kan, niet tijdens de repetitie. Blijf niet met vragen of andere dingen rondlopen. Willem staat open voor elk gesprek.

Werkgroep 50 jaar Chanterelle (Thea, Anja, Willemien, Angeline, Gerard) geeft 14 en 15 oktober als voorlopige datum voor een feestelijk weekend.

We hebben voorlopige afspraken gemaakt over hoe het jaar 2022 eruit gaat zien, Vanwege Corona is alles natuurlijk erg onzeker.

Onderstaand wie en wat in 2022 gaat organiseren.

  • De Tenoren organiseren de oliebollenparty/nieuwjaarsborrel
  • De Alten organiseren de Rabobank Clubkas Campagne
  • De Bassen organiseren de collecte voor Rond de Toren voor de nog onbekende straten
  • De Mezzo's verzorgen de seizoensafsluiting (8 juli)
  • De Sopranen organiseren de kerstactiviteit

Repetitie in de Kastanje
Volgende week donderdag 10-02-2022 gaan we weer repeteren in De Kastanje. De begintijd blijft 19.30 uur! I.v.m. Corona gaan we ervan uit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en bij klachten thuisblijft...

RABO-Clubsupport

01-10-2021 A.s. maandag 4 oktober begint de stemperiode voor de Rabo ClubSupport. Leden van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen tot 25 oktober.
Jaarvergadering 2021

24-06-2021 Eindelijk was het dan weer zover en zijn de coronacijfers dusdanig goed dat ook de koren weer aan de slag mogen. Bij Anja en Henk in de loods was de zaak ingericht voor de uitgestelde jaarvergadering van het voorjaar. De komende 4 donderdagen gaan we ook weer bij hun repeteren. Aanvang 20.00 uur

Carnavals onthaal voor Prins en Prinses (stukje aangeleverd door Henriette)

16-02-2020 Op die middag hadden we een leuke activiteit met veel leden van ons koor.
Om 16.15 uur moesten we ons verzamelen bij het Turfke in Deurne om voor de verrassing voor Prinses Gea en natuurlijk ook Prins Laurens zorg te dragen
Toen ze binnen kwamen werden ze verrast met een erehaag en eventjes daarna zongen wij het door Gerard vd Heuvel geschreven lied dat we ingestudeerd hadden voor deze middag.
Dat sloeg wel aan bij Gea en Laurens en zij waren dan ook zichtbaar ontroerd door hetgeen we voor hun gezongen hebben met zijn allen. Het was een leuke middag geworden. Hieronder de opname van het lied.


Liessel viert dit weekend 75 jaar bevrijding


01-11-2019
Eind 1944 werd Liessel bevrijd na 5 jaar bezetting door de Duitsers. Dat ging niet bepaald zonder slag of stoot. Om dit te herdenken werdt dit weekend 75 jaar na dato de bevrijding opnieuw gevierd.

Allereerst was er op vrijdag 1 november een bijeenkomst voor de kerk. Er werd een herdenkingstegel ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding onthuld die door de pastoor werd gezegend. Tijdens deze bijeenkomst zong koor Chanterelle nog enkele liederen.

CD presentatie Gerard van Kol met medewerking van Chanterelle

27-10-2019 Het leek wel of half Liessel vanmiddag was uitgelopen voor de presentatie van de laatste CD van Gerard van Kol, gemeenschapshuis de Kastanje zat dan ook bomvol.

Pieter Seuren kondigde diverse gastoptredens aan, waaronder die van zijn dochter Janne.
Harmonie Tune uit Liessel begeleidde Gerard vanmiddag bij een aantal nummers en ons koor bracht een aantal nummers uit eigen repertoire ten gehore. Ook zongen we samen met Gerard Het Dorp van Wim Sonneveld.

Veel hulp van Chanterelle bij de 1/2 Marathon Deurne

8-9-2019 Op zondag 8 september 2019 vond de 34e Vescom Halve Marathonplaats. Met een splinternieuw parkoer door het groene hart van Deurne werd het een mooie wedstrijd, prima omstandigheden voor de lopers en loopsters en met 550 scholieren aan de start van de Macron Store Deurne scholierenloop en ongeveer 400 deelnemers aan de start van de 5,10 km en halve marathon, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement.

Een speciaal woord van dank aan de vele sponsors en vrijwilligers, met name ons koor Chanterelle uit Liessel die deze dag weer tot een succes hebben gemaakt door de belangrijke verkeersregelaars te leveren.

Bij de start is meteen duidelijk dat de winst bij de halve marathon van Deurne niet naar een Nederlander zou gaan. De Duitser Christoph Verhalen is de enige atleet die de bagagedrager van de voorfietser binnen armlengte wist te houden. Dat de Duitser veel sneller zou zijn dan de andere deelnemers, is na het korte aanlooprondje al direct duidelijk. Even na de halve marathon gaan ook de 5- en 10 kilometerlopers van start. Wat opvalt is dat de inwoners van Deurne massaal uitlopen om familieleden en vrienden aan te moedigen. Jong, oud, fit of misschien iets minder. Veel enthousiaste recreanten weten de start van de wegwedstrijd van AV-LGD te vinden. Waar de een met een vriendengroep meedoet, zijn er ook diverse bedrijven die met een flinke groep deelnemen.

De winst bij de wedstrijdlopers ging dus naar Verhalen in 1.14,33 uur, na wie het vijf minuten wachten was voor de volgende deelnemers binnenkwamen. Twee Eindhovense troeven haalden het podium. Nummer twee Tein Somers liep lange tijd samen met Eric Crombaghs maar liep op het einde hard weg: 1.19.17. ,,Ik kon hem net niet meer bijhouden op het einde bij het sprinten", zei Crombaghs (1.19.25), die niet helemaal tevreden was met zijn tijd, maar daar wel een verklaring voor had. Tijdens die vier welliswaar mooie ronden moet je heel veel bochten maken en dan zit je een beetje te wringen. Dat maakt het zwaar en dan moet je misschien wel de tijd loslaten. Dat de 1 uur en 14 minuten van Verhalen niet werd gehaald, daar waren beide lopers niet rouwig om. ,,Een snellere loper met misschien ook ander doel", concludeerde Somers schouderophalend, kijkend naar zijn trainingsmaatje. ,,Dat hopen wij ook nog ooit te halen", stelde hij met een glimlach. Waarop Crombaghs schoorvoetend toegaf dat dat wellicht iets te hoog is gegrepen.

Eucharistieviering gildefeest kring Peelland 2019 St. Hubertusgilde.

07-08-2019 Chanterelle gaf acte de présence in de eucharistieviering vóór de opening van de gildefeesten van kring Peelland in de Willibrorduskerk in Liessel. Het gilde kwam met luid tromgeroffel de kerk binnen. Het is toch indrukwekkend een dergelijke binnenkomst. Ons koor bracht 6 nummers tengehore in de mis welke werd afgesloten door de mannen van het koor door het zingen van het vrolijke gildenlied.

Bloedheet concert in de wei

21-06-2019. De weergoden waren ons zeer goed gezind die dag van de optredens. Een graadje of 28 met een licht briesje zorgde ervoor dat het nog enigszins uit te houden was tijdens de optredens

van de 3 koren. Om 10.30 uur werd er begonnen met de opbouw van het geluid en de standaarden. De crew van de Natuurpoort, gelegen aan het Leegveld in Griendtsveen, had al de nodige stoelen, krukken en tafels klaar gezet. Om de koren enigszins te beschermen tegen de zon, waren er doeken opgetrokken en voor de toeschouwers een tweetal grote parasols waar die hun beschutting konden vinden. Ook was er door hun een dranktent neer gezet waar de bezoekers hun drankjes konden bestellen. Toen alles geïnstaleerd was en de keutels van de schapen, koeien en ezels waren geruimd, werden we binnen geroepen voor de gezamenlijke lunch. In totaal namen er 73 personen deel aan deze lunch. daarna werd het tijd om het concert te starten.

Heisa uit Heibloem trapt af en brengen een 8-tal nummers ten gehore die door dirigent Tjeu Geelen werden aangekondigd. Heisa werd begeleid door Huub Jansen op gitaar.

Als tweede werd het koor Vela Monte onder leiding van Dirigent Harry Boom opgeroepen om het podium te betreden. Ook zij brachten een 8-tal nummers ten gehore. Nadat Vela Monte hun optreden had verzorgd was er een kleine pauze.

Hierna was het de beurt aan onze groep Chanterelle. We zijn begonnen met een nummer dat we lang geleden gekregen hebben van Pieter Seuren bij zijn afscheid, nadat hij 25 jaar dirigent was geweest van Chanterelle. Ook wij hadden 8 nummers uitgezocht, waarvan 4 nieuwe, om ten gehore te brengen.

Iedereen was het er over eens dat het een fantastische middag is geweest. Nadat er was opgeruimd en de bus weer geladen was, werd er nog gezellig nagekeuveld en rond de klok van zessen was de hele wei weer beschikbaar voor het vee wat er rond liep. Iedereen bedankt die aan deze middag heeft meegewerkt en op naar de seizoensafsluiting op 4 Juli waar de laatste noten buiten bij de Kastanje gezongen gaan worden. Iedereen is daar ook weer van harte welkom. Aanvang 20.00 uur op het marktplein in Liessel. Bij slecht weer zijn we binnen in de Foyer van de Kastanje te beluisteren.

Voor meer foto's van het concert in de wei